FC Den Bosch-talent reist tienduizend kilometer in jacht op speeltijd – Voetbal Worldwide


Rhino Goutier maakt per direct een bijzondere switch. De middenvelder van FC Den Bosch wordt verhuurd aan Cebu FC, een membership op de Filipijnen. Zo legt Goutier een reis van ruim tienduizend kilometer af in de jacht op speelminuten.

De twintigjarige Goutier debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht van Den Bosch, maar zijn bijdrage in het eerste elftal bleef beperkt tot een invalbeurt van negentien minuten tegen Willem II. Wel tekende Goutier vorig jaar een contract tot medio 2025 in Brabant.

De moeder van Goutier komt uit de Filipijnen, de middenvelder zelf legt uit hoe Cebu bij hem terecht is gekomen. ‘Twee weken geleden werd mijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn gebeld door de Turkse assistent-trainer van Cebu, Mustafa Al-Saffar. Hij heeft in Nederland gewoond en gevoetbald bij FC Groningen en kent onze competities.’

Goutier had vervolgens contact met de technische staf van Cebu en raakte enthousiast. ‘Zo heb ik een goed beeld gekregen van het mooie avontuur dat me te wachten staat in een land waar ik me thuis voel. Ik ben vier keer eerder op de Filipijnen geweest en heb er familie wonen. Voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk speelminuten maak in een eerste elftal van een profclub. Die mogelijkheid krijg ik nu. Wie weet kom ik dan ook op de radar van de bondscoach van de Filipijnen.’

Scroll to Top