FC Groningen toont ambitie met jacht op Schotse sensatie Van Veen – Voetbal Worldwide


FC Groningen zint op een stunt op de transfermarkt. De Eredivisie-degradant maakt namelijk werk van Motherwell-sensatie Kevin van Veen.

Van Veen (31) heeft in dienst van de membership uit het Schotse Premiership het beste seizoen uit zijn loopbaan doorgemaakt, met een totaal van 25 doelpunten. De laatste elf duels was Van Veen telkens trefzeker, wat hem een Schots file opleverde én serieuze belangstelling van FC Groningen.

De noorderlingen maken zich momenteel zeer sterk voor de komst Van Veen, die in Schotland nog voor één jaar huge ligt, maar open staat voor een switch naar de Euroborg. In Nederland speelde Van Veen eerder voor Helmond Sport, TOP Oss en SC Cambuur. Sinds zijn vertrek uit Leeuwarden in 2016 kwam hij uit voor Scunthorpe United en Northampton City; sinds 2021 speelt hij voor Motherwell.

Groningen wil zijn verblijf in de Keuken Kampioen Divisie absoluut tot één seizoen beperken en is daartoe bereid in de buidel te tasten. Naast de serieuze interesse voor Van Veen heeft de membership ook oud-speler Leandro Bacuna op de radar. Mede doordat de membership op dit second nog veel middenvelders onder contract staat, is deze belangstelling op dit second echter (nog) niet concreet. Bacuna heeft een aflopend contract bij Watford en verliet FC Groningen in 2013 voor Aston Villa, waarna hij ook Cardiff Metropolis en Studying nog diende. Onlangs kwam FC Groningen al rond met de afgelopen seizoen gehuurde doelman Michael Verrips. De andere huurlingen die de membership de afgelopen maanden onder contract had – Mats Bech, Matej Chalus en Oliver Antman – worden daarentegen niet ingelijfd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top