FC Twente bevestigt omstreden toptransfer Ugalde naar Rusland – Voetbal Worldwide


Manfred Ugalde vertrekt per direct bij FC Twente en vervolgt zijn loopbaan bij Spartak Moskou. De Tukkers maken by way of de officiële kanalen melding van de veelbesproken switch. Naar verluidt betaalt Spartak maximaal vijftien miljoen euro voor de aanvaller.

De interesse van Spartak in Ugalde kwam vorige week naar buiten en deed direct behoorlijk wat stof opwaaien. Rusland is zoals bekend in oorlog met Oekraïne en daardoor kleefden er behoorlijk wat haken en ogen aan de deal, zowel juridisch als ethisch. Ugalde wilde de kans om een uiterst lucratief contract te tekenen in Moskou echter niet laten lopen.

Twente is nu akkoord gegaan met de verkoop van de aanvaller, die afgelopen zomer voor vier miljoen euro werd gekocht van de Metropolis Soccer Group. Mocht Ugalde in Rusland de afgesproken bonussen bij elkaar voetballen voor Twente, dan misplaced hij Dusan Tadic (voor veertien miljoen euro naar Southampton) af als duurste uitgaande switch ooit van de Tukkers.

Ugalde speelde 84 wedstrijden voor Twente en was daarin 22 keer trefzeker. Het is de verwachting dat de huidige nummer drie van de Eredivisie nog op zoek gaat naar een vervanger voor de Costa Ricaan; Ricky van Wolfswinkel is nu de enige overgebleven spits in de selectie van Joseph Oosting.

Scroll naar boven