FC Twente dankzij blunder Noppert langs stug Heerenveen – Voetbal Worldwide


FC Twente heeft zaterdag de tweede thuisoverwinning in vier dagen tijd geboekt. De Tukkers hadden het moeilijk met het stug verdedigende SC Heerenveen, maar trokken dankzij een fout van Andries Noppert bij een houdbaar afstandsschot van Michel Vlap toch aan het langste eind: 1-0.

Voor Noppert betekende dit de zoveelste tegenvaller in de afgelopen periode. De doelman zit al een tijdje in een vormcrisis en sprak daar vrijdag nog openlijk over met VI. ‘Natuurlijk heb ik me de afgelopen periode veel afgevraagd wat er aan de hand is, maar dat is nu klaar’, zei Noppert. ‘Je schiet er niets mee op, het heeft geen zin. Ik moet accepteren dat het even is wat het is. Die acceptatie is denk ik het halve werk. Van daaruit moet ik weer omhoog.’

Zaterdag had Noppert lange tijd niets te doen. Twente (dat woensdag nog met 1-0 won van Vitesse) viel weliswaar aan, maar creƫerde weinig. In de eerste helft werd er maar twee keer op doel geschoten door de thuisploeg. Heerenveen hield zich voornamelijk bezig met verdedigen en deed dat zelfs geen enkele keer. In de tweede helft scoorde Luuk Brouwers, maar hij stond buitenspel.

Twente hervatte hierna de jacht op de openingstreffer, maar slaagde er maar niet in om de Friese muur te breken. Vlap besloot daarom om het maar eens van afstand te proberen. Zijn schot ging door het midden en was duidelijk houdbaar, maar Noppert verkeek zich erop en ging pijnlijk in de fout: 1-0. Heerenveen vond hierna geen manier om daar op de juiste manier op te reageren.

Zo leed de ploeg van Kees van Wonderen alweer de vijfde competitienederlaag op rij. De Friese teller blijft op zes punten staan. FC Twente heeft al achttien punten en is daarmee op het second de nummer twee van de Eredivisie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven