FC Utrecht bevestigt terugkeer clubicoon Willem Janssen – Voetbal Worldwide


Willem Janssen stopt na een jaar als technisch supervisor van VVV-Venlo. De 36-jarige oud-verdediger keert terug bij FC Utrecht in een rol als individueel coach. Ook Jacob Mulenga is aan de staf toegevoegd.

Na negen seizoenen als rots in de branding in de achterhoede van FC Utrecht zette Janssen afgelopen zomer een punt achter zijn spelersloopbaan. Vervolgens maakte hij de verrassende overstap naar VVV, waar hij werd aangesteld als technisch supervisor. Janssen tekende een contract voor drie seizoenen in Venlo, maar verlaat de membership dus al na één jaar.

VI meldde begin juni al dat Utrecht hem wilde terughalen en nu is de rentree van Janssen afgerond. Hij gaat als individueel coach werken in de staf van hoofdtrainer Michael Silberbauer. Eerder werd ook Rob Penders al aan de staf toegevoegd als assistent-trainer.

‘Afgelopen seizoen was een enorm leerzaam seizoen voor mij, zowel als mens als op zakelijk vlak’, reageert Janssen op de clubiste van Utrecht. Ik heb het seizoen geëvalueerd en ben tot de conclusie gekomen dat mijn passie om dagelijks met spelers en met het spelletje bezig te zijn onverminderd groot is gebleven. Het trainersbloed, wat ik altijd gehad heb, kruipt dan waar het niet gaan kan. Eerder ben ik al bij numerous groups in de jeugdopleiding van FC Utrecht betrokken geweest, waar de ontwikkeling van spelers centraal staat. Dat gaat het ook staan in mijn nieuwe uitdaging bij FC Utrecht.’

Ook Mulenga gaat als individueel coach aan de slag in Utrecht. ‘FC Utrecht heeft me afgelopen half jaar in het dagelijkse reilen en zeilen binnen de technische staf meegenomen en alle ruimte gegeven om me bekijken wat bij me previous. Daar is de rol als individueel coach uitgekomen, omdat ik energie krijg van het ontwikkelen van het individu. Vooral de aanvallers zal ik begeleiden met mijn ervaring, kennis en kunde. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kwaliteiten’, legt de oud-spits uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top