FC Volendam moet betalen – Voetbal Worldwide


FC Volendam heeft de arbitragezaak tegen Wim Jonk en Matthias Kohler verloren. De rechter heeft het trainersduo op de meeste punten gelijkgegeven. Daardoor moet de Eredivisieclub financieel over de brug komen.

‘De Arbitragecommissie is van oordeel dat de ontbinding geen gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van Jonk’, staat onder meer te lezen in het 45 pagina’s dikke eindoordeel van de arbitragecommissie. De membership eiste dat werd bepaald dat de technisch supervisor en de hoofdtrainer zelf hun contract hadden opgezegd, maar krijgt ongelijk.

Of Jonk en Kohler ook nog een handhavings- en ontwikkelbonus krijgen, is nog niet bekend. Jonk krijgt in elk geval de kans om meer bewijslast te verzamelen voor het feit dat FC Volendam over dit seizoen een positief transfersaldo heeft van minimaal 125 duizend euro. Dat is het bedrag dat afgesproken werd waarbij Jonk en consorten een bonus zouden krijgen. Daarvoor kunnen ze binnen twee weken getuigen opvoeren bij het secretariaat van de KNVB.

Per 1 mei zijn Jonk en Kohler formeel dus pas weg bij FC Volendam, dat financieel over de brug moet komen. Zij hebben de werknemers zelf op non-actief gesteld en moeten daar dus de afspraken die daarover contractueel zijn vastgesteld, alsnog uitvoeren. Met de mogelijk naderende degradatie kunnen het voor FC Volendam financieel behoorlijk zware tijden worden. 

Scroll naar boven