Feyenoord kampioen! Vier redenen waarom ze de beste zijn


Groot feest in Rotterdam! Feyenoord is kampioen van de eredivisie. De ploeg gained vandaag met 3-0 van Go Forward Eagles en is daardoor niet meer in te halen in de eredivisie.

Na zo’n 20 minuten voetballen was al duidelijk dat Feyenoord vandaag kampioen ging worden. Toen stonden de Rotterdammers namelijk al 2-0 voor.

Waarom zo goed?

Wat maakt Feyenoord zo goed dit seizoen? We hebben vier belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet.

1. De coach

Arne Slot is de coach van Feyenoord. Volgens kenners is hij een van de belangrijkste redenen dat Feyenoord nu kampioen is. Maar wat maakt hem zo’n goede coach?

Arne Slot is duidelijk. Hij vertelt de spelers precies wat hij van ze verwacht. Daardoor weten de spelers goed wat ze in het veld moeten doen. En Arne Slot is heel slim. Hij bestudeert elke tegenstander en bedenkt dan een plan om het workforce te verslaan. En dat plan werkt bijna altijd.

2. De sterspeler

Orkun Kokcü is niet voor niks de aanvoerder van Feyenoord. De middenvelder is dit seizoen beter dan ooit.

Als zijn ploeg het lastig heeft, dan zorgt hij er vaak voor dat het alsnog goedkomt. Bijvoorbeeld met een dribbel, een beslissende move of een doelpunt. Kokcü maakte dit seizoen 8 doelpunten in de eredivisie.

3. Ajax en PSV falen

Hoe goed het dit seizoen ging bij Feyenoord, zo matig ging het bij concurrenten Ajax en PSV. Beide golf equipment verspeelden veel punten, vaak tegen minder goede tegenstanders. Bij Ajax ging het zelfs zo slecht dat de coach, Alfred Schreuder, halverwege het seizoen werd ontslagen.

Bij PSV ging het iets beter, maar zeker niet goed. De membership verkocht in de winterstop zijn twee van hun beste spelers: Cody Gakpo en Noni Madueke. Dat zal de Eindhovenaren zeker niet hebben geholpen .

4. Kampioen van de comeback

Feyenoord op achterstand? Dan is er geen reden voor paniek in Rotterdam, need meestal komt het nog wel goed. Geen enkele ploeg in de eredivisie wist zo vaak terug te komen van een achterstand als Feyenoord. Daarover zei coach Slot: “Hoe kansloos de situatie ook is, ze blijven gaan.”

Wat helpt is dat de spelers van Feyenoord harstikke match zijn en dus tot op het laatste second kunnen blijven strijden. En dat terwijl de tegenstander dan vaak moe is. Juist de wedstrijden die op het laatste second gewonnen werden, maken nu het verschil tussen Feyenoord en de relaxation.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven