Feyenoord legt pover AZ er opnieuw op en stoot door naar halve finale – Voetbal Worldwide


Feyenoord heeft zich woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB-beker ten koste van AZ geplaatst voor de volgende ronde. Internet als afgelopen zondag was de ploeg van Arne Slot te sterk voor AZ.

Bij Feyenoord stond Bart Nieuwkoop op rechtsbuiten. Daardoor verhuisde Calvin Stengs naar het middenveld en begon Ramiz Zerrouki op de reservebank. AZ moest het gemis van de geschorste Vangelis Pavlidis zien op te vangen. Dat deed Maarten Martens door voorin te beginnen met Ruben van Bommel, Ernest Poku en Yukinari Sugawara.

AZ hoopte zich te revancheren voor afgelopen weekend, toen de Alkmaarders met 0-1 verloren van Feyenoord. Hoewel de ploeg van Martens zondag goed voetbal liet zien, received het voor de vijfde wedstrijd op rij niet. In De Kuip kwam AZ een stuk minder goed voor de dag. Feyenoord had de overhand en kwam, in tegenstelling tot de bezoekers, wel tot serieuze kansen.

Na een kwartier was er echter eerst nog volop aandacht voor Justin Bijlow. De doelman viel afgelopen weekend geblesseerd uit en moet voorlopig toekijken. De al zo vaak door blessureleed geteisterde Bijlow kreeg een stevig applaus en een groot spandoek ontvouwde zich op de tribunes. Dat leek Feyenoord kracht te geven, need niet veel later scoorde Gernot Trauner.

De centrale verdediger kopte een bal through de onderkant van de lat binnen, dacht de rating te hebben geopend, maar na een belletje van de VAR keurde Bas Nijhuis de treffer alsnog af. Trauner had nipt buitenspel gestaan. Direct daarop kreeg Igor Paixão een grote kans, maar hij vond Mathew Ryan op zijn weg. Uiteindelijk zorgde Lutsharel Geertruida alsnog voor de 1-0 web voor rust.

Teamgoal Feyenoord
AZ kreeg een vrije lure niet goed weggewerkt, waarna Dávid Hancko zijn schot zag mislukken, maar door Geertruida binnengetikt zag worden. Ook in de tweede helft liet AZ weinig zien en waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Internet voor tijd gooide Feyenoord de wedstrijd in het slot. Na een prachtige aanval stond Calvin Stengs oog in oog met de doelman. Hij was niet zelfzuchtig en gunde de 2-0 aan Bart Nieuwkoop.

Twee smetjes op de zege waren de blessures van Gernot Trauner en Quinten Timber, die op het einde nog per brancard werd afgevoerd. Door de zege staat Feyenoord in de halve finale van het bekertoernooi. Het voegt zich bij Cambuur en NEC, die eerder ook al hun kwartfinalewedstrijd wonnen. Zaterdag gaat Feyenoord samen met die twee golf equipment en de winnaar van FC Groningen – Fortuna Sittard (donderdag 20.00 uur) de koker in bij de loting.

Scroll to Top