Feyenoord-Onder 19 als groepswinnaar door in Youth League na knappe comeback – Voetbal Worldwide


Feyenoord Onder-19 heeft de groepsfase van de UEFA Youth League afgesloten als groepswinnaar. De al geplaatste ploeg van Robin van Persie leek bij Celtic de bietenbrug op te gaan, maar received in blessuretijd alsnog: 2-3. Omdat Lazio Atlético Madrid versloeg, vieren de Rotterdammers further feest.

Feyenoord was na vier wedstrijden al verzekerd van een plek in de volgende ronde, maar toch stond er tegen Celtic nog het nodige op het spel. Bij winst van Feyenoord en verlies van koploper Atlético Madrid zouden de Rotterdammers doorgaan als groepswinnaar.

Vanaf de zijlijn zag Van Persie echter een slap Feyenoord in Schotland, dat al na zeven minuten een achterstand incasseerde dankzij een purpose van Lewis Dobbie. Celtic kwam een stuk sterker voor de dag en drukte Feyenoord achterover. Dat resulteerde voor rust in de 2-0 van Daniel Kelly. De dubbele achterstand dwong Van Persie een driedubbele wissel te doen.

Feyenoord kwam na rust beter voor de dag en kreeg in de slotfase ook de verdiende aansluitingstreffer van Aymen Sliti. Omdat hekkensluiter Lazio op voorsprong was gekomen tegen Atlético, wist Feyenoord dat het bij een zege op Celtic door zou gaan als groepswinnaar. Van Persie schreeuwde zijn troepen naar voren, zag de 2-2 van Nesto Groen worden afgekeurd wegens buitenspel, maar kon wel juichen door de gelijkmaker van Thijs Kraaijeveld. Diep in blessuretijd scoorde Groen alsnog, waardoor Feyenoord doorgaat als groepswinnaar: Lazio wist de voorsprong op Atlético Madrid huge te houden.

Feyenoord weet volgende week maandag welke membership het treft in de achtste finale van de Youth League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top