Financiële crimefighter IFFC gaat op in Safety Delta
De Haagse stichting Institute For Monetary Crime (IFFC) zet zijn activiteiten vanaf januari 2024 voort onder de vlag van Safety Delta (HSD). Hierdoor maken ze een gezamenlijke vuist tegen financiële en economische criminaliteit, zoals fraude, corruptie, witwassen en ondermijning, melden de twee organisaties.

IFFC zal ophouden te bestaan als zelfstandige stichting en de activiteiten worden geïntegreerd binnen HSD. De samenvoeging moet zorgen voor een breder en sterker fundament voor initiatieven die dergelijke criminaliteit bestrijden, meldt IFFC-voorzitter Adriaan van Dorp. Hij neemt plaats in de raad van advies van HSD. Operationeel directeur bij IFFC Tina Colls-Vagnholm blijft haar taken voortzetten binnen HSD.

Veiligheidscluster

HSD noemt zichzelf het Nederlandse veiligheidscluster. Ruim 275 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen werken sinds 2013 samen aan de veiligheid van de digitaliserende samenleving. Zij delen hun kennis en werken samen aan veiligheidsoplossingen. De organisatie is gevestigd in Den Haag en heette tot 2021 The Hague Safety Delta. Dit verklaar de H in de nog steeds gehanteerde afkorting HSD.

Het IFFC initieert en stimuleert onderzoek over financiële integriteit en veiligheid ten behoeve van de bestrijding van financieel economische criminaliteit (fec). Thema’s als cybersecurity, ict, knowledge science en compliance komen daarbij vaak aan de orde. De stichting is eveneens in Den Haag gevestigd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven