Flamingo opnieuw in Eredivisie te bewonderen – Voetbal Worldwide


Ryan Flamingo keert terug naar Nederland. De centrumverdediger, die vorig seizoen als huurling indruk maakte bij Vitesse en opnieuw van harte welkom was in Arnhem, komt ditmaal op huurbasis naar FC Utrecht. De Domstedelingen hebben bij werkgever Sassuolo een optie tot koop bedongen.

Flamingo verliet Nederland op jonge leeftijd, toen hij van Almere Metropolis FC naar de jeugdopleiding van Sassuolo ging. Daardoor maakte hij vorig seizoen pas zijn eerste officiële minuten op het hoogste niveau van Nederland. Flamingo stond er echter direct en miste slechts één competitieduel voor Vitesse.

De Arnhemmers hadden dan ook maar wat graag weer zaken gedaan met Sassuolo. De koopoptie voor Flamingo lag echter te hoog en een nieuwe huurdeal kwam er dus niet. ‘Hij staat defensief zijn mannetje, legt veel energie en energy in zijn spel en is tevens offensief een additional wapen bij spelhervattingen’, beschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van FC Utrecht.

De membership roert zich stevig op de markt, spelers als Isac Lidberg, Marouan Azarkan, Adrian Balke, Mattijs Branderhorst, Souffian El Karouani, Zidane Iqbal, Ole Romeny en Mats Seuntjens werden eerder aangetrokken, terwijl FC Utrecht ook offers sloot met numerous huurlingen die vorig seizoen al rondliepen in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht begon het seizoen met een 0-2 nederlaag tegen PSV, SC Heerenveen is zondag de eerstvolgende tegenstander.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top