‘Flick maakt ons EK zo kapot!’ – Voetbal Worldwide


Duitsland sloot zijn matige oefenweek in stijl af met een 0-2 nederlaag tegen Colombia, na eerder al een gelijkspel en een nederlaag. De Duitse pers heeft na afloop vernietigende woorden over voor de ploeg en vooral Hansi Flick.

Sportblad Kicker gaat er in het commentaar onerous in. ‘De nationale ploeg gaat met een vernietigend totaalplaatje naar de zomerstop. De steeds besluitelozer ogende experimentenkoers van coach Hansi Flick toonde geen enkele positieve uitwerking. De DFB-elf maakte bij de volledig verdiende nederlaag opnieuw een onzekere, onsamenhangende indruk’, begint het stuk.

‘Directeur Rudi Völler had Flick zijn baan verzekerd, maar na opnieuw een troosteloze voorstelling zonder enige vooruitgang is het de vraag of die belofte nog geldig kan zijn. Een jaar voor het EK lijken de bondcoach en zijn ploeg de oriëntatie volledig kwijt te zijn’, luidt de kritiek die zeker door wie de huisstijl van het blad kent als ongemeen fel kan worden uitgelegd. ‘Drie zeges uit elf wedstrijden dit seizoen zijn een bewijs voor een toestand die in hoogst alarmerend is.’

Waar Kicker de nuance doorgaans in het oog houdt, heeft Bild daar minder een handje van. ‘Assist! Flick maakt ons EK zo kapot’, kopt het boulevardblad. ‘De ploeg van Flick heeft geen idee, krijgt amper kansen. Aan de zijlijn kijkt de coach maar wat rond. Een jaar voor het EK is de stemming op een dieptepunt beland, op de tribune zijn de eerste bordjes met ‘Flick raus’ al te zien.’ Het blad geeft Flick een 6 in de beoordeling, lager kan in Duitsland niet.

Het is menens, need ook kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft het voetbaltoneel betreden. ‘Bij de nationale ploeg functioneert niets’, is een kop die aan duidelijkheid niets te wensen over laat. ‘De vraag of de deze week opgedane indrukken opwegen tegen het verlies aan vertrouwen, die kan de bondscoach nu voor zichzelf gaan beantwoorden. Als de baangarantie tenminste nog geldig is’, klinkt het fijntjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top