Followers tonen weinig animo voor Barça-seizoen in kleiner stadion – Voetbal Worldwide


Het is maar de vraag op hoeveel steun Barcelona kan rekenen tijdens thuiswedstrijden in het komende seizoen. Vanwege de renovatie van Camp Nou wordt uitgeweken naar het kleinere Montjuïc. Barça’s schatting van hoeveel followers een seizoenkaart zouden kopen, zat er flink naast.

Tijdens een ledenvergadering gaf Barcelona openheid van zaken over de tijdelijke verhuizing. Normaal gesproken verkoopt Barça ruim 80 duizend seizoenkaarten en is er daarna nog voldoende plek voor de losse verkoop van stoeltjes in Camp Nou. Het Montjuïc, het voormalige Olympisch stadion in Catalonië, kan 55 duizend toeschouwers herbergen, vergelijkbaar met de Johan Cruijff Area of De Kuip.

Followers zijn echter niet happig op een seizoen in het kleinere stadion. Barça had verwacht 27 duizend seizoenkaarten te verkopen na de verhuizing, maar de teller is de 17 duizend nog niet eens gepasseerd. Barcelona is druk bezig om de infrastructuur rondom het Montjuïc te optimaliseren en het zodoende zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor Barça-fans om het stadion alsnog te bezoeken. De membership hoopt eind 2024 weer in het Camp Nou te spelen, hoewel de volledige capaciteit dan nog niet benut kan worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top