Fortezza neemt HTX over voor groei in Groningen
Ict-dienstverlener Fortezza Groep uit Zoetermeer heeft branchegenoot HTX uit het Groningse Leek overgenomen. Door de overname vergroot Fortezza zijn klantenkring in het Noorden van Nederland. Ook voegt het through het overgenomen bedrijf nieuwe kennis toe aan het dienstenaanbod.

De Zoetermeerse ict-dienstverlener die 15 jaar bestaat, is landelijk actief als strategisch ict-partner voor middelgrote bedrijven en richt zich op de digitale transformatie van klanten. Het in Leek gevestigde HTX bestaat dertig jaar en telt 22 mensen die diensten voor ict-beheer (managed it providers) leveren aan organisaties in Noord-Nederland.

De Fortezza Groep bestaat uit 68 medewerkers die actief zijn in bedrijfsonderdelen voor it, consulting, cybersecurity, information en software program. Door de overname telt Fortezza Groep nu negentig medewerkers en wordt er naar eigen zeggen ‘een flinke stap’ gezet naar landelijke dekking van het klantenportfolio.

‘De komende maanden gaan we gebruiken om gezamenlijk met de medewerkers van HTX invulling te geven aan het jaarplan voor 2024 en de ambities voor de toekomst’, deelt Fortezza-oprichter/eigenaar en -directeur Mark van der Snel. Het bedrijf deelt alvast dat het aantrekken van nieuwe collega’s één van de prioriteiten zal zijn voor de groeiplannen van de nieuwe organisatie.

Eigen identiteit

HTX behoudt zijn eigen identiteit, maar wordt qua huisstijl en web site ‘duidelijk onderdeel van’ de Fortezza Groep. ‘Manuel Schuurman, algemeen supervisor en mede-eigenaar van HTX, blijft de komende periode betrokken om kennisoverdracht te waarborgen’, staat in het bericht over de overname. Ook zegt Fortezza veel aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven