Frankrijk loopt opnieuw in op Nederland in race om CL-plek – Voetbal Worldwide


Na enkele seizoenen van voorspoed heeft de Eredivisie dit najaar te maken met tegenwind op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Voor de tweede speelronde op rij received nummer zes Frankrijk terrein op Nederland, al bleef de schade deze keer beperkt.

Spanning stijgt: Frankrijk loopt opnieuw in op Nederland in race om CL-plek
© Professional Pictures

De zege van AZ (op Legia Warschau) en de gelijke spelen van Ajax (tegen AEK Athene) en PSV (versus Sevilla) brachten 0,8 coëfficiëntenpunt in het laatje. Feyenoord ging onderuit bij Atlético Madrid en leverde, ondanks een uitstekend optreden, deze keer geen bijdrage aan de Nederlandse oogst.

Bij aanvang van deze speelronde koesterde Nederland een voordelige marge van 1,869 coëfficiëntenpunt op Frankrijk, daarvan is nu nog 1,669 over. De Ligue 1 sleepte de afgelopen dagen namelijk één vol punt in de wacht.

Zoals bekend magazine het land dat na dit seizoen plek vijf bezet in het seizoen 2025/26 met liefst drie groups deelnemen aan de eerste fase van de Champions League. De nummer vier van die competitie magazine zijn opwachting maken in de voorronden. Zakt Nederland onverhoopt naar plek zes, dan heeft de Eredivisie recht op twee vaste Champions League-tickets en eentje voor de kwalificaties, zoals nu al het geval is.

Concurrent Frankrijk heeft nog liefst zes ijzers in het vuur. De Ligue 1 presteerde twee weken geleden formidabel, maar deze midweek was het wisselvalligheid troef. Met als dieptepunt de 4-1-nederlaag van Paris Saint-Germain bij Newcastle United in de Champions League. RC Lens maakte veel goed door Arsenal in het miljardenbal te kloppen, maar Lille zette zichzelf in de Convention League voor schut door op 0-0 te blijven steken tegen de Faeröerse stuntploeg Kí Klaksvik.

In de Europa League moest Stade Rennes zijn meerdere erkennen in Villarreal, received Toulouse van LASK Linz en speelde Olympique Marseille gelijk tegen Brighton & Hove Albion.

Bij alle bespiegelingen is het geruststellend dat Nederland een voorsprong van ruim zeven punten koestert op Portugal. Het moet dus wel heel raar lopen wil de Eredivisie zijn vorig seizoen veroverde additional Champions League-plek weer moeten inleveren, ook doordat de Zuid-Europeanen al twee groups zagen afhaken in de zomer.

Coëfficiëntenlijst – cyclus 2019-24:

Morgen op VI PRO duiding bij de laatste ontwikkelingen op de coëfficiëntenlijst.

Bekijk hier al onze video’s

Laat een reactie achter

Scroll naar boven