Frustratie bij Groningen na opnieuw een nederlaag – Voetbal Worldwide


Bij FC Groningen liet niemand er een misverstand over bestaan: het verblijf in de Keuken Kampioen Divisie moest beperkt blijven tot één seizoen. Voorlopig liggen de groen-witten niet bepaald op koers voor promotie. Na de nederlaag bij De Graafschap was de stemming in het Groningse kamp logischerwijs niet finest.

‘We hebben genoeg kansen gehad, het benutten moet beter. En je geeft weer een aim cadeau, waardoor we een wedstrijd verliezen die we niet hadden hoeven verliezen, in mijn ogen’, aldus coach Dick Lukkien, die zelf ook weet dat het momenteel niet loopt zoals het moet. De coach heeft vertrouwen in de ommekeer.

‘We hebben vooraf besproken dat we in een fase zitten waarin niet alles vanzelfsprekend is. Dan moeten we doorgaan. Er gingen vanavond ook finest wel veel dingen goed, maar de rating vertroebelt dat beeld. We moeten de boel weer oplappen, we hebben geen keus’, luidde de nuchtere conclusie van Lukkien bij ESPN.

Spits Kevin van Veen scoorde opnieuw niet, en baalde daar zichtbaar van. ‘Het was weer ondermaats. In de tweede helft probeerden we wel wat te creëren, maar als je elke wedstrijd minimaal twee objectives weggeeft, ga je heel weinig wedstrijden winnen. Dan moet je er drie maken, en we creëren heel weinig. We zijn zo langzaam aan de bal, dan ga je geen ruimtes vinden. Maar als je zo makkelijk de objectives weggeeft, kun je doen wat je wil, dan verlies je altijd.’

Er wacht Groningen een pittige week. Maandag krijgt Lukkien zijn oude vrienden over de vloer in de Euroborg: het goed draaiende FC Emmen is te gast voor de Hondsrugderby. Zondag wacht opnieuw een noordelijke conflict tussen twee ploegen die uit de Eredivisie degradeerden: rond lunchtijd is de FC te gast aan het Cambuurplein.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven