Galatasaray terug in de Champions League, Bruma de grote man bij Braga – Voetbal Worldwide


Galatasaray, Braga en Younger Boys hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League, waardoor nu 29 van de 32 deelnemers aan de editie van dit seizoen vaststaan. Woensdag zijn er nog drie plekken te vergeven en gaat PSV proberen zich bij landskampioen Feyenoord te scharen.

Galatasaray terug in de Champions League, Bruma de grote man bij Braga
© Professional Pictures

De kampioen van Turkije had zich vorige week in Noorwegen een prima uitgangspositie verworven doordat voormalig AZ’er Fredrik Midtsjø in blessuretijd de winnende treffer op zijn naam schreef. In Istanbul vergrootte de thuisploeg al snel de marge: Mauro Icardi benutte een strafschop die de Argentijn ook zelf had verdiend.

Met die fijne marge ging de ploeg van Okan Buruk in de achteruit. De Scandinavische ploeg mocht, nee, moest het spel maken en deed dat dan ook, zonder dat het nu kansen regende voor de bezoekers. Van Galatasaray, met Dries Mertens en Angeliño als oude bekenden uit de Eredivisie, maar nog zonder aanwinst Hakim Ziyech, vernamen we weinig meer.

Die afwachtendheid kwam de thuisploeg duur te staan: halverwege de tweede helft werd het ineens bloedstollend spannend na een Noorse gelijkmaker. Een knappe actie van Emil Breivik stond eraan aan de foundation. Koelbloedig legde hij af op Eirik Hestad, die van dichtbij overtuigend afwerkte. En inderdaad, even later werd het nog gekker: Veton Berisha maakte 1-2. Het Ali Sami Yen-stadion bibberde, maar arbiter Szymon Marciniak redde de sfeer: het was buitenspel, had zijn video-assistent gezien.

Een grotere kans kreeg Molde in het restant niet. Met hangen en wurgen bleef de thuisploeg tot in de acht minuten toegevoegde tijd overeind. Na drie minuten in die additional tijd schoot Angeliño een vrije entice die zodanig van richting werd veranderd dat de keeper van Molde geen kans had. Daarmee was de poort naar de pot met goud definitief opengebeukt. Na vier jaar is Galatasaray terug in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Tjaronn Chery zal zich dit seizoen tevreden moeten stellen met het spelen van Europa League-voetbal. De ex-speler van onder meer FC Groningen verloor met zijn ploeg Maccabi Haifa met ruime cijfers van Younger Boys. In de Zwitserse hoofdstad Bern deed de thuisploeg, na de 0-0 in Israël vorige week, snel zaken. Cedric Itten opende de rating, een curieuze eigen aim (zie video) van Abdoulaye Seck verdubbelde de marge en Filip Ugrinic bracht even na rust de beslissing. Voor de derde keer in zes jaar gaan we Younger Boys terugzien in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Braga nam een 2-1 voorsprong mee naar Athene, en in het Olympisch Stadion van de Griekse hoofdstad moest de Portugese ploeg vooral het hoofd koel houden om die over de streep te trekken. In een kwalitatief weinig verheffende vertoning probeerde vooral het Griekse publiek alles om de tegenstander van de wijs te brengen, maar Braga hield de 0-0 huge. In de slotfase werd het zelfs nog 0-1 door ex-PSV’er Bruma. De Portugezen mogen zich dus melden in het hoofdtoernooi, web als Benfica en FC Porto. Voor Panathinaikos, met Tonny Vilhena in de foundation en Bart Schenkeveld als invaller, relaxation de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven