Geblesseerde De Roon in tranen van het veld tijdens Italiaanse bekerfinale – Voetbal Worldwide


In Italië zijn zorgen om Marten de Roon. De middenvelder van Atalanta raakte woensdag geblesseerd tijdens de verloren bekerfinale tegen Juventus en verliet in tranen het veld. Er is nog niets bekend over de ernst van de blessure. 

De Roon liep de blessure halverwege de tweede helft op tijdens een duel met Dusan Vlahovic, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Met een uiterste krachtsinspanning weerhield de Nederlander de aanvaller van Juventus van zijn tweede treffer, maar dat kwam hem duur te staan. Liggend op het gras sloeg De Roon vervolgens zijn handen voor zijn ogen.

De aanvoerder van Atalanta leek een knieblessure op te lopen en ging met tranen in zijn ogen van het veld. De verzorgers kwamen toegesneld met een brancard, maar dat hulpmiddel bleek niet nodig. Het is nog onduidelijk of de kwetsuur gevolgen heeft voor de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen en zijn deelname aan het EK.

De Roon is niet de eerste Nederlandse middenvelder in de ziekenboeg. Ook Frenkie de Jong en Mats Wieffer kampen met een blessure. 

Scroll naar boven