Geblesseerde Mazraoui gaat definitief met Marokko naar Afrika Cup – Voetbal Worldwide


Noussair Mazraoui gaat, zijn spierscheuring ten spijt, toch naar de Afrika Cup met Marokko. De rechtsback van Bayern München is, nadat hij al deel uitmaakte van de voorselectie, nu ook opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Walid Regragui voor het toernooi in Ivoorkust.

Mazraoui liep op Outdated Trafford een spierscheuring op in het Champions League-duel met het Manchester United van zijn ex-trainer Erik ten Hag. Bayern zelf heeft geen informatie vrijgegeven over de herstelduur voor Mazraoui, various Duitse media hinten erop dat het zeker nog weken, mogelijk een maand duurt voordat de genezing voltooid is. De begin van de Afrika Cup, op 13 januari, zou in dat geval te vroeg komen.

Behalve Mazraoui heeft Regragui nog een kwartet spelers met wortels in Nederland opgeroepen voor de Leeuwen van de Atlas, die op het WK vorig jaar pas in de halve finale strandden. Oussama El Azzouzi (Bologna) werd in Nederland geboren, hetzelfde geldt voor Sofyan Amrabat (Manchester United), Hakim Ziyech (Galatasaray) en Tarik Tissoudali (AA Gent).

Op de Afrika Cup speelt Marokko op 17 januari zijn eerste wedstrijd tegen Tanzania. Vier dagen later wacht het treffen met Congo, de groepsfase wordt afgesloten op 24 januari, tegen Zambia. Marokko geldt als één van de favorieten om op 11 februari de beker omhoog te houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven