Gebrek aan it-personeel leidt tot omzetverlies
Volgens onderzoek van SoftwareOne haalt een derde van de organisaties minder omzet als gevolg van tekort aan it-personeel. Volgens de Cloud Expertise Hole Survey heeft 98 procent van de organisaties wereldwijd te maken heeft met een tekort aan it-vaardigheden, waardoor projecten gemiddeld vijf maanden vertraging oplopen.

De onderzoekers peilden de mening van vijfhonderd beleidsmakers op het gebied van it uit het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, de Noord-Amerika en Australiƫ om te begrijpen hoe het tekort aan cloudvaardigheden van invloed is op it-teams en hoe zij van plan zijn dit tekort in 2024 te bestrijden. Bijna alle IT-besluitvormers (98%) menen dat hun crew negatieve gevolgen heeft ondervonden door het tekort aan cloudvaardigheden, terwijl 62% aangeeft dat hun werkdruk in de afgelopen 12 maanden is toegenomen.

43% Van de respondenten merkte op dat hun organisatie moeite heeft om op de hoogte te blijven van beveiliging en compliance; 41% heeft problemen met de prestaties en uitval van applicaties en 38% mist KPI’s voor het leveren van nieuwe innovaties aan het bedrijf. Een derde zei zelfs dat ze het gebruik van de cloud helemaal moeten beperken.

Vertrouwen

De it-besluitvormers hebben er alle vertrouwen in dat het gebrek aan cloudvaardigheden binnen hun organisatie de komende jaren zal verbeteren – waarbij 87 procent zegt te geloven dat het de komende vijf jaar zal verbeteren. In de tussentijd zien de respondenten investeren in cloud managed companies als de sleutel tot succes.

Bijna alle respondenten (93 procent) zijn het ermee eens dat investeren in cloud managed companies een prioriteit zal zijn in de komende twaalf maanden, waarbij respondenten ook beweren dat investeren in cloud managed companies de productiviteit wereldwijd met maar liefst 156 procent kan verhogen. ‘Voor bedrijven die hun digitale transformatie willen versnellen, is het aanpakken van het gebrek aan cloudvaardigheden van cruciaal belang. We hebben gezien dat onze klanten sneller innoveren door cloud- en applicatiebeheersing, terwijl ze hun risicoprofiel verlagen’, zegt Craig Thomson, senior vp cloud & utility companies bij SoftwareOne.

Lees het volledige ‘Cloud Expertise Hole’-rapport hier.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven