‘Geduld is een schone zaak’ – Voetbal Worldwide


Min moet zich meestal tevreden stellen met een plek op de financial institution achter eerste keuze Michiel Kramer, maar die ontbrak met een blessure. ‘Geduld is een schone zaak. Een spits moet het doen met doelpunten, dus dan is dit lekker. Vandaag hoorde ik pas echt dat ik zou starten, maar aan de tactische coaching kon ik het woensdag al een beetje aflezen. Dan moet ik mijn kans grijpen, en dat is gelukt, toch?’, vroeg Min zich hardop af.

De tegenvraag: als je weet dat je in zulke wedstrijden die kans moet aanpakken, zorgt dat dan niet voor further spanning? Min: ‘Jawel, maar je moet jezelf niet te veel druk opleggen. Gewoon je ding doen, als je dat loslaat komt het vanzelf wel. Gewoon een kwestie van voetbal: iedereen moet presteren onder druk. Gelukkig is het vandaag gelukt’, benadrukte de matchwinner bij ESPN.

Toen kwam het gesprek, onvermijdelijk, op carnaval. Min, afkomstig uit Noord-Holland, heeft er weinig mee op en voelt er niets voor om zich te storten in het door hem versterkte feestgedruis. ‘De diehards uit Wormerveer komen deze kant op. Misschien ga ik ook wel even kijken. Vandaag niet, need morgen moeten we gewoon trainen. Misschien ga ik zondag of maandag nog wel even’, aldus Min. Erg overtuigend klonk het niet.

RKC staat immers ook nog altijd onder de streep, zij het verder weg bij de plekken om rechtstreekse degradatie en nu nog maar één punt achter nummer vijftien Heracles Almelo. Volgend weekend wacht RKC een pittige kluif: Feyenoord-uit.

Scroll to Top