Geert Wilders wint verkiezingen: Wie is hij en wat wil hij?PVV, de partij van Geert Wilders, is de grootste partij geworden deze verkiezingen. Dat de PVV gewonnen heeft, betekent niet dat die partij alles voor het zeggen krijgt.

De PVV moet met andere partijen gaan samenwerken in een regering. De komende dagen wordt daar veel over gepraat en wordt er gekeken welke partijen samen in een regering willen.

Wie is hij?

Geert Wilders is de politicus die het langst in de Tweede Kamer zit. In het start hoorde hij bij de VVD, maar hij was het niet met alles van die partij eens. Daarom stapte hij eruit, en richtte hij in 2006 zijn eigen partij op: de Partij voor de Vrijheid.

Jarenlang heeft Wilders gezegd dat hij tegen de Islam is, dat ie de Koran wil verbieden en islamitische scholen wil sluiten. Dingen die volgens de moist niet eens kunnen.

Voor alle kinderen vindt Wilders het belangrijk dat het veilig is op en rondom scholen. En hij wil dat alle ouders genoeg geld hebben, zodat kinderen kunnen genieten van het leven zonder geldzorgen.

Welke plannen hij nog meer heeft, hoor je in de video.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven