gehavend Spurs stort helemaal in – Voetbal Worldwide


Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag een zege uit handen laten glippen. De flink gehavende Engelse topclub zag het op bezoek bij Wolverhampton Wanderers in blessuretijd misgaan. Daardoor verliest het drie dure punten.

Sensationele comeback Wolves: gehavend Spurs stort helemaal in
© Professional Pictures

De formatie van Ange Postecoglou maakte veel indruk in de eerste fase van het seizoen. Lange tijd was Spurs koploper van de Premier League, terwijl het spel onder de Australiër bij vlagen imponerend was. De laatste weken kregen de Londenaren echter een paar dreunen te verwerken. Onder andere Micky van de Ven, Richarlison en James Maddison raakten geblesseerd, terwijl Postecoglou tegen Chelsea ook Cristian Roméro en Future Udogie kwijtraakte aan schorsingen. In de stadsderby verloor Spurs ondertussen de ongeslagen standing.

Op bezoek bij Wolves moest Tottenham aansluiting met de high houden. Die boodschap was duidelijk, bleek al na ruim twee minuten. Een geweldige aanval vond de opstomende Pedro Porro, waarna de rechtsback de bal laag voor besloot te geven. Brennan Johnson was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. De eerste treffer van Johnson in het shirt van Tottenham zorgde voor een droomstart voor Postecoglou: 0-1.

Wolves kon er lange tijd weinig tegenover stellen. De thuisploeg had ruim een half uur nodig om Spurs-doelman Guglielmo Vicario op de proef te stellen. Mario Lemina vergat echter tot twee keer toe om de stabiele goalie te kloppen. Iets wat Hwang Hee-chan na de rust ook overkwam. Daardoor leek de runner-up van de Premier League op scherp gezet, need het kreeg de aanvalsdrang van Wolves weer onder controle.

Deksel op de neus
Lange tijd bleef de spanning om te snijden. Zeker omdat Johnson vergat om de wedstrijd in het slot te gooien. Als eindstation van een vlijmscherpe counter haalde de maker van de openingstreffer de trekker over, zonder te scoren. Johnson had de held kunnen worden, maar werd de schlemiel.

Aan de andere kant viel de treffer namelijk wél. Pablo Sarabia sloeg in blessuretijd toe en tekende na een fraaie aanname voor de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij, need in de zevende (!) minuut van de additional tijd stortten de Londenaren helemaal in. Lemina was het eindstation van een counter en bracht het Molineux in extase met de tweede treffer van Wolves. Daardoor ging Spurs met de staart tussen de benen terug naar de hoofdstad.

Bekijk hier de treffer van Johnson:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024


Engeland


1

Manchester Metropolis

11

9

0

2

28-8

+20

27

2

Tottenham Hotspur

12

8

2

2

24-15

+9

26

3

Liverpool

11

7

3

1

24-10

+14

24

4

Arsenal

11

7

3

1

23-9

+14

24

5

Aston Villa

11

7

1

3

26-16

+10

22


* Actueel tot en met 11 nov. 2023

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven