Genkse woede na weird arbitrale blunder: ‘Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk’ – Voetbal Worldwide


Op de valreep kreeg het voetbaljaar 2023 nog één van de meest onbegrijpelijke arbitrale blunders te zien, en wel in de Belgische topper Anderlecht – RC Genk. Scheidsrechter Nathan Verboomen benadeelde Genk daar fors. Uiteindelijk received Anderlecht en was er grote woede in het Genkse kamp.

Genkse woede na bizarre arbitrale blunder: 'Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk'
© Professional Pictures

Voor als u het gemist heeft: arbiter Verboomen kende een strafschop toe aan Genk, die werd in twee instanties benut, waarna de scheidsrechter eerst besloot dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Toen kwam zijn video-assistent Jan Boterberg op de lijn, waarna foutief werd besloten om Anderlecht een vrije entice toe te kennen omdat Yira Sor, die de rebound benutte, te vroeg was komen inlopen.

Dat kan kloppen, maar veel duidelijker te zien was dat Anderlecht-speler Yari Verschaeren nog een meter voor Sor liep. Als beide groups te vroeg inlopen, schrijft het reglement voor dat een strafschop hernomen moet worden, ongeacht of de bal zat of niet. In Sports activities Late Evening, de Vlaamse tegenhanger van Studio Sport, was er dan ook veel woede bij Genk.

Aanvoerder Bryan Heynen, die de strafschop nam, stond met stoom in zijn oren voor de digicam. ‘Voor zover ik weet moet de penalty opnieuw getrapt moeten worden. Nu moeten we de teleurstelling, boosheid en agressie meepakken naar de volgende wedstrijd. Wat er vandaag is gebeurd, daar heb ik geen woorden voor’, aldus Heynen. Zijn coach Wouter Vrancken kreeg in extremis rood en mocht niet voor de digicam verschijnen. Zijn assistent kwam wél opdagen.

Dat is overigens Kevin van Dessel, de Belgische oud-speler van onder meer NAC Breda, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo. Van Dessel was kort gezegd razend: ‘Ja, je kan het van mijn gezicht aflezen. Onbegrijpelijk. Onbegrijpelijk. Waar het begint? Dat magazine ik niet zeggen, zeker? Er spelen dingen mee die wedstrijdbepalend zijn. Iedereen heeft het gezien, de media ook. Yari Verschaeren staat ook een meter in de zestien. Onbegrijpelijk dat we een vrije entice tegen krijgen.’

Brian Riemer, de coach van Anderlecht, besloot om zich erbuiten te houden. ‘Ik moet maar accepteren dat ik de voetbalregels niet meer snap. Het is beter als ik er niets aan toevoeg. Ik weet niet wat er gebeurde, ik zal het maar aan de scheidsrechter laten’, sprak de Deense coach afgemeten.

Bekijk de klucht hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Professional League 2023/2024


België


3

Gent

19

9

8

2

34-20

+14

35

4

Membership Brugge

19

9

6

4

37-16

+21

33

5

Antwerp

19

8

8

3

37-17

+20

32

6

Cercle Brugge

19

10

1

8

25-20

+5

31

7

Genk

19

8

7

4

38-20

+18

31


* Actueel tot en met 24 dec. 2023

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven