Getafe frustreert Barcelona tot op het bot bij competitiestart La Liga – Voetbal Worldwide


Barcelona is in de eerste competitiewedstrijd meteen tegen puntenverlies aangelopen. De ploeg van Xavi stuitte telkens op de muur van Getafe, dat alles deed om te ontregelen.

Getafe frustreert Barcelona tot op het bot bij competitiestart La Liga
© Professional Photographs

Het kan voor Barcelona, met Frenkie de Jong in de foundation, geen verrassing zijn geweest dat bij Getafe veel in het teken stond van het verstoren van de wedstrijd. Daarom kreeg de wedstrijd al snel een pittig karakter en ging het er bij vlagen fel aan toe. Verder dan een kopkansje van Robert Lewandowski kwam Barcelona aanvankelijk niet.

Getafe kreeg voor rust wat het wilde: een opgefokte Barça-speler die zijn boekje te buiten ging. De eer was voor Raphinha, die zich liet provoceren en een elleboogstoot uitdeelde aan Gastón Álvarez. Daarom kreeg de Braziliaan de rode kaart te zien en moest hij vertrekken. Getafe had zelf nog geen kans gecreërd, maar had Barcelona waar het wilde. Door alle opstootjes en tijdrekken werd er maar liefst tien minuten blessuretijd bijgetrokken in de eerste helft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft was het al snel tien tegen tien, omdat Jaime Mata zijn tweede gele kaart kreeg wegens het omver duwen van Ronald Araújo. Omdat de tijd begon te dringen voor Barcelona, werd het over een andere boeg gegooid. Hoofdtrainer Xavi begon daar na rust al mee door aanvaller Abde Ezzalzouli binnen de lijnen te brengen voor Andreas Christensen, terwijl ook Gavi, Ansu Fati en Lamine Yamal werden gebracht. Wegens onvrede over de arbitrage werd ook hoofdtrainer Xavi bestraft met rood: hij vond dat Barcelona een vrije lure verdiende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

De kansen die Barcelona kreeg waren wanhoopspogingen, of werden slecht uitgespeeld. Diep in blessuretijd riepen de Catalanen nog om een strafschop, omdat Araujo in het strafschopgebied op zijn voet getrapt werd én Gavi daarvoor op zijn borst. De arbitrage wilde er echter niet aan, gaf Getafe een vrije lure wegens fingers van Gavi, en dus verliest Barcelona meteen twee punten.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven