Gevechten in Sudan gaan door: Thirza (10) vertelt eroverHet is onrustig in Sudan, een land in Afrika. De laatste paar dagen is dat nog erger geworden. Vooral in de hoofdstad Khartoem wordt heftig gevochten.

Mensen durven hun huis niet uit en op sommige plekken begint het water op te raken.

In Sudan kwam twee jaar geleden het leger aan de macht. Een andere militaire groep wil het leger weg hebben en zelf de baas worden. Die twee groepen vechten nu tegen elkaar.

Vluchten?

Veel mensen zijn al gevlucht. Maar dat is ook lastig. Het is zo onveilig buiten, dat veel mensen voor de zekerheid maar binnen blijven.

Dat geldt ook voor de Nederlandse Thirza van 10. Misschien zag je haar al eerder in het Jeugdjournaal. Zij woont met haar ouders in Sudan. Ze kan nu maar weinig leuke dingen doen.

Dinsdagnacht en afgelopen nacht zou er eigenlijk een staakt-het-vuren zijn. Dat betekent dat de groepen even niet zouden vechten. Maar de groepen hebben zich niet aan de regels gehouden en al snel waren er weer schoten te horen.

Andere landen zeggen tegen de legers dat ze moeten stoppen met vechten. Maar het is maar de vraag of ze daar naar luisteren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven