Globrands sluit aan bij United PlaygroundsUnited Playgrounds neemt het verbal branding-bureau Globrands over. Dat Amsterdamse taalkantoor behoudt zijn positie in het internationale netwerk International Naming Netwerk.

Gisteren maakte United Playgrounds van CEO Diederik Breijer de overname van zijn stadsgenoot bekend. Financiële particulars blijven ongewis.

Andere bedrijven uit de jaar oude groep zijn LiveWall, Wave, 100percentEMAIL en Verve. De opzet daarvan is zo, dat de ondernemers achter die losse labels ondernemer in de groep blijven. Concreet houdt dat in, dat ze niet aan het lijntje van het hoofdkantoor lopen. De labels houden hun eigen naam ook na toetreding.

Globrands is een veertig jaar oud bedrijf dat adviseert bij zoektochten naar een sterke merknaam. Naming of verbal branding houdt in dat een merknaam en de bijpassende talige uitingen samen een logisch en herkenbaar geheel vormen.

Als voorzitter en mede-oprichter van het Global Naming Netwerk in veertien landen, behoudt Globrands zijn eigen naam en onafhankelijke positie in de markt. De experience van United Playgrounds dient als toevoeging aan hun veelzijdigheid. Grote rebrandingprojecten zijn zo uit te breiden met diensten als identiteit, advertising, design en tech.

United Playgrounds’ focus was van meet af aan west-Europa. Daarom is de onderneming van plan om nog dit jaar van begin te gaan in een land nabij Nederland. Welke dat als eerste is, moet nog worden besloten.

*) Foto door S O C I A L . C U T, op Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top