Google Cloud gaat in lingerie
Lingeriemerk Hunkemöller verplaatst zijn it-infrastructuur naar Google Cloud. Ook de SAP-softwareworkloads maken de overstap met Rise with SAP. De retailer wil hiermee zijn klantervaring te verbeteren en omnichannel-groeistrategie versnellen.

Hunkemöller, actief in 23 landen met meer dan 850 winkels en vijftien webshops, zat nog op een on-premise it-infrastructuur en besloot die te migreren naar Google Cloud. Het bedrijf wil hiermee naar eigen zeggen een datagedreven cultuur creëren en nog meer mogelijkheden ontsluiten om efficiënter te werken.

Met Google Clouds data- en analysemogelijkheden, zoals Looker, BigQuery en Vertex AI, moeten klanten van Hunkemöller nauwkeuriger gesegmenteerd en geactiveerd kunnen worden en dit volgens het lokale gegevensbeleid.

Met behulp van gegevens van geregistreerde klanten, zowel binnen als buiten de SAP-softwareomgeving van Hunkemöller, kan het bedrijf klanten bijvoorbeeld de juiste kledingmaat voorstellen op foundation van hun aankoopgeschiedenis en voorkeuren. Dit zorgt niet alleen voor een gepersonaliseerde winkelervaring, maar vermindert onder meer ook de retourzendingen en stroomlijnt de retailprocessen.

Veel information in SAP

De verschillende strategische workloads, verspreid over verschillende locaties van Hunkemöller, worden geconsolideerd in de cloud. Dit maakt toegang tot en analyse van information uit verschillende bronnen eenvoudiger. ‘Ontwikkelingen gaan razendsnel in de retailsector, en we willen een marktleider zijn op het gebied van digitale toepassingen en het gebruik van information voor een betere klantbeleving en bedrijfsvoering’, aldus Gordon Smit, international it director bij Hunkemöller.

De retailer migreert met Rise with SAP (het cloud-erp-pakket van SAP dat naar eigen zeggen een ‘enterprise transformation as a service’ levert) ook zijn SAP-softwareomgeving en andere toepassingen naar de Google Cloud. De migratie moet het bedrijf helpen om kosten te verlagen, eenvoudiger te schalen en innovatie te stimuleren. Hunkemöller heeft, web als veel andere merken, toegang tot grote hoeveelheden information, die vaak worden opgeslagen in SAP-softwaresystemen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven