Google Drive maakt bestanden klanten zoek
Google Drive-gebruikers melden dat bestanden op mysterieuze wijze uit de dienst zijn verdwenen. Sommigen melden op ondersteuningsfora dat zes of meer maanden werk foetsie is. Dit meldt de Britse ict-nieuwssite The Register.

The Register stelt dat het probleem een aantal dagen speelt; één gebruiker meldt dat hij inlogde op Google Drive en alles terugvond zoals het was in mei 2023. Ook anderen reageerden op de fora met vergelijkbare ervaringen.  

De ict-nieuwsdienst zegt dat het vooralsnog onduidelijk is wat er is gebeurd. Sommige gebruikers meldden dat de synchronisatie in Google Drive niet meer werkte, waardoor de cloudopslag verouderd was. Anderen konden een deel van hun informatie terugkrijgen door met bestanden in de cache te rommelen. Het advies van Google’s ondersteuningsdienst luidt echter om dat niet te doen en te wachten totdat de technici van het concern met een oplossing komen.

Niet veilig

Volgens de ict-nieuwsdienst toont deze storing andermaal aan dat het opslaan van bestanden in de cloud niet automatisch betekent dat ze er veilig zijn of een backup hebben. Daarbij wordt fijntjes gewezen op de grote model die in 2021 uitbrak bij een Frans datacenter van de Europese cloudhostingprovider OVH. Various klanten bleken geen enough backup- en noodherstelplannen te hebben.

Ook Google kreeg afgelopen april te maken met een model in een computerzaal in een Parijs datacenter en als gevolg van het blussen ervan met wateroverlast. Dat leidde tot storingen in apparatuur, maar de schade bleef beperkt tot die ene zaal.  

Laat een reactie achter

Scroll naar boven