Google en Netapp bieden datadienst voor cloudmigraties
Datadienstverlener Netapp en internetgigant Google leveren een nieuwe dienst voor het migreren van grote workloads naar de cloud: Google Cloud Netapp Volumes. De oplossing ondersteunt klanten bijvoorbeeld bij het overzetten van information in een Home windows of Linux-omgeving naar het Google Cloud-platform. Volgens de aanbieders zijn VMware- en SAP-migraties mogelijk zonder code te herschrijven of processen opnieuw te ontwerpen.

Google Cloud NetApp Volumes is gebaseerd op NetApp Ontap-software voor datamanagement en clouddiensten en moet klanten helpen hun workloads through een geautomatiseerde storagedienst uit te breiden naar Google Cloud. Naast storage tekenen de partijen ook voor databeveiliging, continuïteit van dienstverlening en beheeropties.

De opslag- en datamanagementmogelijkheden van Ontap worden als eerstelijnsdienst doorgegeven aan Google Cloud-klanten, licht solutionsspecialist en area cto van NetApp, Joost Drenth, toe. Hij wijst op workloads die essentieel zijn voor de dienstverlening van klanten, het optimaliseren van het opslaan van bestanden in de cloud en datastromen in Home windows en Linux-omgevingen die bijvoorbeeld SAP- en VMware-workloads-ondersteunen.

Beheer en beveiliging

Het belangrijkste onderdeel van Google Cloud NetApp Volumes is de ondersteuning van verschillende netwerkprotocollen bij het delen van grote data-volumes. Bijvoorbeeld server message block (smb) dat in Home windows wordt gebruikt.

Ook krijgen gebruikers de mogelijkheid om de capaciteit en prestaties van datamigraties direct te beïnvloeden through allerlei beheeropties. Zo kunnen ze through opties voor ‘actual time load balancing’ de capaciteit en prestaties van de dienst aanpassen ‘zonder downtime’, beloven de aanbieders.

Tot slot beschikt Google Cloud Netapp Volumes over ‘ingebouwde databescherming die efficiënte incrementele backups op blokniveau maakt zonder dat dit affect heeft op uptime of prestaties’. Daarbij wordt optimale applicatiebeschikbaarheid gegarandeerd. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top