Google Search nog onaangetast door Bing
Google Search lijdt voorlopig nog niet merkbaar onder de concurrentie van Microsoft Bing met zijn ingebouwde ai-chat. Na twee mindere kwartalen draait Google’s advertentiemachine, veruit de grootste inkomstenbron van ‘moeder’ Alphabet, weer op volle toeren. Bij Google trekken de on-line advertenties weer aan, nadat de markt in de periode na de pandemie wat zwakker was geworden.

De cijfers over het afgelopen kwartaal waren beter dan de beurs had verwacht. Alphabet behaalde een omzet van 74,6 miljard greenback, 7 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. In januari kondigde het techbedrijf nog de grootste ontslaggolf uit zijn geschiedenis aan. Als gevolg van deze personeelsreductie zijn de kosten omlaag gegaan wat in de cijfers zichtbaar wordt.

Ook Microsoft kwam gisteren met vrij goede resultaten. Mede omdat beter naar de kosten wordt gekeken, nam de winstgevendheid toe. De operationele winst over het afgelopen kwartaal steeg met 18 procent tot 24,3 miljard greenback. De nettowinst nam zelfs 20 procent toe tot 20,1 miljard greenback. De omzet veerde 8 procent op tot 56,2 miljard greenback.

Microsoft Dynamics is een succesnummer met een groei van 26 procent. Azure en andere cloud-diensten brachten eveneens 26 procent meer in het laatje. De cloud is Microsoft’s grootste inkomstenbron. Een jaar geleden bedroeg de groei nog 40 procent, maar dergelijke groeipercentages zijn niet lang vol te houden.

Lees ook: Microsoft gaat helemaal los op ai

Laat een reactie achter

Scroll naar boven