Graham Potter bedankt voor Ajax-vacature – Voetbal Worldwide


Graham Potter wordt niet de nieuwe coach van Ajax. Met de 48-jarige Engelsman werden serieuze gesprekken gevoerd over het hoofdtrainerschap bij de Amsterdammers, maar hij heeft volgens bronnen rond de membership voor de eer bedankt.

Potter, die eerder al bij Ajax is aangeboden, was een voorname kandidaat om na dit seizoen John van ‘t Schip te vervangen als hoofdtrainer. Na de laatste gesprekken in het weekend heeft hij de clubleiding laten weten op dit second niet in te willen stappen – en dus zal Ajax de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer een vervolg moeten geven.

De afzegging van Potter kan niet los worden gezien van de chaos in het bestuur van Ajax. De Engelsman werd afgelopen zomer aangeboden in Amsterdam en onlangs opnieuw, maar het is aannemelijk dat de ontstane onrust Potter aan het twijfelen gebracht heeft, omdat hij bij Chelsea ook het slachtoffer geworden is van bestuurlijke chaos.

Potter maakte naam voor zichzelf bij Brighton & Hove Albion en dwong daar een overstap naar Chelsea af, maar het avontuur in Londen eindigde al na een half jaar vanwege slechte sportieve resultaten. 

Scroll naar boven