Grote ruzie tussen Disney en Florida: Waar gaat het over?Disney, bekend van de movies en de pretparken, heeft flinke ruzie met de Amerikaanse staat Florida. Dat komt door de strenge anti-homoregels die er sinds vorig jaar gelden.

Zo mogen scholen bijvoorbeeld geen les meer geven aan kinderen over homoseksualiteit en gender. Disney is het niet eens met deze do not say homosexual-wet, zoals het vaak genoemd wordt.

Jaarlijks komen miljoenen toeristen naar Florida toe om de pretparken te bezoeken. En achter de schermen werken er meer dan 75.000 mensen bij Disney. Het is dan ook het grootste en belangrijkste bedrijf van Florida.

Lange tijd waren Disney en Florida hartstikke blij met elkaar. Zo blij, dat Disney veel van zijn eigen regels mocht bepalen. Zo heeft het pretpark bijvoorbeeld een eigen brandweer.

Ruzie

Nu is er dus een flinke ruzie, omdat Disney tegen de anti-homowet van Florida is. Daarom wil Ron DeSantis, de leider van de staat Florida, dat Disney zich nu weer aan zijn regels houdt.

Disney bepaalt de regels niet meer. Als baas van de staat Florida ben ik de nieuwe sheriff.

Ron DeSantis

Daar is Disney niet blij mee. Het bedrijf was van plan om een soort grote Disney-stad te bouwen, voor de mensen die bij het park werken.

Maar door de ruzie met DeSantis heeft het bedrijf gezegd dat ze die stad toch niet gaan bouwen. Daardoor loopt de staat Florida nu heel veel geld mis.

Er lijkt voorlopig nog geen einde aan de ruzie te komen. Al hopen veel inwoners daar wel op.

Ik denk en hoop dat ze er uiteindelijk uitkomen. Anders kan het wel eens de duurste ruzie uit de geschiedenis van Florida worden.

inwoner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top