‘Guardiola vroeg me plots of ik linksback kon spelen tegen Saka’ – Voetbal Worldwide


Bernardo Silva heeft in een uitgebreid interview een inkijkje gegeven in het brein van Pep Guardiola. De spelmaker was opvallend open over zijn relatie met de supervisor van Manchester Metropolis. De Portugees liet weten wat het gekste was dat zijn oefenmeester ooit van hem vroeg.

‘Of ik vleugelverdediger wilde spelen’, antwoordde Bernardo op de vraag wat het gekste was dat Guardiola hem ooit vroeg. In een interview met A Bola openbaart hij de anekdote. ‘In het Emirates Stadium, tegen Bukayo Saka. We stonden achter Arsenal in de titelstrijd en bij een nederlaag zouden we afhaken. En ik moest ineens tegen een van de beste spelers van de Premier League spelen op een vreemde positie.’

Silva zal het niet snel vergeten, legde hij uit. ‘Ik zal me dit altijd blijven herinneren. Het was echt geweldig, vond ik. Zwaar, maar wat een uitdaging, waar ik juist ook van hield. Ik had al eens shirts geruild met Saka, omdat ik hem een geweldige speler vond. Ik bewonderde hem. Nu moest ik op een voor mij vreemde positie hem onschadelijk maken.’

Metropolis versloeg Arsenal uiteindelijk (1-3) en werd landskampioen. Bernardo kreeg later dat jaar nog meer aparte opdrachten van Guardiola. ‘Soms vraag ik me af of ik gek ben. Guardiola vraagt me dan of ik naast de keeper de bal op kan komen halen, een dribbel door de as van het veld in te zetten, zodat ik de opbouw kan versnellen. Omdat hij weet dat ik comfortabel aan de bal ben.’

‘Uiteindelijk gaat dat soms greatest aardig, moet ik bekennen’, lachte Silva. Guardiola heeft hem inmiddels overtuigd van het nut van de risicovolle manier van spelen. ‘Het is een gevaarlijk gebied om de bal te verliezen, maar ik voel me wel op mijn gemak. Als ik de bal verlies, krijgen we een doelpunt tegen. Toch gaat het goed.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top