‘Had tegen PSV geel moeten pakken’ – Voetbal Worldwide


Er was dinsdagavond één speler aan NEC-zijde die op scherp stond. Uitgerekend Calvin Verdonk pakte in de slotfase van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard de gele kaart. Hij mist daardoor de Gelderse derby tegen Vitesse van komende zondag.

Het komt coach Rogier Meijer niet bepaald gelegen. Hij mist rechtsback Bart van Rooij al en zijn vervanger, Brayann Pereira, is nog niet helemaal match. Hij hield het tegen Fortuna slechts een helft vol, waarna Verdonk in de tweede helft aan de rechterkant kwam te spelen. Tegen Vitesse moet Meijer het dus zonder zijn linksback doen.

Verdonk wist al langer dat hij op scherp stond. ‘Ik vroeg zaterdag in de tweede helft tegen PSV nog aan de financial institution of ik die kaart moest pakken’, vertelde de verdediger. ‘Er was alleen wat miscommunicatie, waardoor ik ‘m niet pakte. Het werd me niet duidelijk of ik die kaart moest pakken. Na de wedstrijd zeiden ze tegen me: “Waarom pakte je hem niet?”‘

‘Ik weet ook niet hoe de reacties waren geweest als ik op digital camera aan de financial institution vraag of ik een kaart moet pakken’, geeft Verdonk toe. ‘Misschien komen er beelden van on-line, je weet het niet. Maar eigenlijk had ik ‘m toen moeten pakken.’

Sierhuis
Tegen Fortuna beging Verdonk in de slotfase een overtreding op Kaj Sierhuis, waarvoor hij geel kreeg. ‘Ik was te laat, dat klopt. Maar hij ging ook naar de grond alsof zijn been eraf lag… Het was een overtreding, hoor. Maar als hij was blijven staan, was-ie niet gegeven. Balen. Ik had graag tegen die rechtsbuiten van Vitesse (Anis Hadj-Moussa, pink.) gespeeld. Misschien dat ik die hype kon stoppen. Maar ik heb vertrouwen in het group.’

Scroll to Top