‘Hadden acht of negen keer kunnen scoren’ – Voetbal Worldwide


Johan Bakayoko heeft een goed gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd van PSV tegen Sturm Graz, maar beseft dat er nog veel meer in het vat zit. De twintigjarige Belg denkt tot meer objectives en assists te komen door de nieuwe speelwijze onder Peter Bosz.

Bakayoko had met zijn voorbereidende actie een aandeel in de openingstreffer van zijn maatje Isaac Babadi en gaf de assists bij de 2-0 van Luuk de Jong. Zelf had hij ook nog moeten scoren, gaf de aanvaller tijdens de persconferentie na de 4-1 zege zonder aarzeling toe. PSV had sowieso vaker moeten scoren, benadrukte de jongeling. ‘Als je kijkt naar hoeveel het had kunnen worden, dan kunnen we niet blij zijn. We hadden acht of negen keer kunnen scoren. Vier keer scoren is natuurlijk goed, maar als je kijkt naar wat het had kunnen worden, kan het beter’, zei hij kort na de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

De woorden van Bakayoko sloten aan op de toon van Bosz na het duel. De coach toonde zich in de perszaal behoorlijk kritisch en had dat eerder in de kleedkamer al gedaan. PSV kan de vruchten plukken van de veeleisendheid van Bosz, denkt Bakayoko. ‘Een coach kan de mindset boosten of kraken. We hebben een coach die de mindset enhance en hij weet heel duidelijk wat hij wil. Hij straalt vertrouwen uit en zegt waar het op staat, dat vind ik goed. We waren in de eerste helft slordig en hebben in mijn ogen een paar keer dom balverlies geleden. Als we kampioen willen worden, moeten we uitstralen dat álles goed moet zijn.’

Bakayoko heeft hoge verwachtingen van PSV én van zichzelf in het nieuwe seizoen. Vorig seizoen scoorde hij vijf keer in de Eredivisie. In het nieuwe voetbaljaar gaat het rendement omhoog, verwacht Bakayoko. ‘Mijn positie is wat veranderd, waardoor ik beter mijn kwaliteiten kan benutten. Hoe hoger ik op het veld kom, hoe vaker ik kansen krijg. Mijn kwaliteiten liggen in acties maken, assists geven en afmaken. We zetten heel hoog druk en gaan heel snel naar voren. Dus ik kom ook vaker in die situaties’, legde de Belgisch worldwide uit.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven