Hattrickheld Van der Sande niet rouwig om mislopen Man of the Match-award – Voetbal Worldwide


Jort van der Sande tekende maandag voor zijn eerste hattrick als profvoetballer. Hij nam de helft van de productie van ADO Den Haag tegen FC Utrecht voor zijn rekening in een 6-0 zege. De Brabantse spits kreeg als beloning wél de wedstrijdbal, maar niet de titel van Man of the Match. Daar zat hij niet echt over in.

‘De eerste was denk ik de mooiste, en ook wel bevrijdend, ik had een tijd niet gescoord’, aldus Van der Sande na afloop bij ESPN. ‘Het was ook mijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. Ik wist ook het protocol niet, of ik de bal zelf moest gaan halen of dat ik hem zou krijgen. Ik heb weleens gezien dat de scheidsrechter de bal zelf gaf, nu is Daryl van Mieghem hem gaan halen, hij heeft hem ook droog gemaakt. Ik hoop dat iedereen hem gesigneerd heeft.’

De aanvaller had de bal niet meegenomen voor zijn gesprekje op televisie, en legde ook uit waarom. ‘Dan krijg je al die aandacht, dat hoeft voor mij niet zo. Dat hou ik liever in de kleedkamer, ik blijf liever op de achtergrond. Ik weet ook niet of dit mijn beste wedstrijd was, het is niet omdat je drie keer scoort dat je een geweldige wedstrijd hebt gespeeld. Maar het was memorabel. Ik hoop dat er nog veel hattricks volgen, maar dit was pas mijn eerste dus het zal wel meevallen.’

Dat hij niet tot Man of the Match werd verkozen, mocht voor hem de pret niet drukken. ‘Ik hoorde het na de wedstrijd, ja. Kleinigheidjes, ik vind het niet zo belangrijk. Het was Joël Ideho geworden, toch? Die speelde ook heel goed. Maar voor de man van de wedstrijd is er ook een verplicht nummertje ‘boven’, dat magazine Joël mooi oppakken. Die gaat een mooi verhaal houden, daar heb ik alle vertrouwen in’, zo knipoogde Van der Sande naar het gastoptreden in de sponsorlounge.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top