Posted on Leave a comment

‘Heb drie of vier opties liggen’ – Voetbal Worldwide


Sergio Busquets beraadt zich over zijn toekomst. De middenvelder vertrekt komende zomer bij Barcelona en heeft meerdere aanbiedingen liggen. Wel allemaal buiten Europa.

‘Ik heb drie of vier opties’, vertelt de Spaanse middenvelder in gesprek met RAC1. ‘Allemaal buiten Europa.’ Het Spaanse medium meldt dat het gaat om Inter Miami en golf equipment uit Saoedi-Arabië. De kans dat hij in Spanje blijft, is klein. ‘Ik weet ook niet of ik een wedstrijd tégen Barcelona zou kunnen spelen.’

Bij de keuze van Busquets spelen meerdere factoren een rol. ‘Ik zou graag naar een plek gaan met kwaliteit van leven, need ik ga er met mijn hele gezin naartoe. Maar ik moet alles beoordelen. Ook het financiële en het sportieve gedeelte. Ik neem deze beslissing samen met mijn omgeving.’

Sinds januari bekroop Busquets het gevoel dat zijn tijd bij Barcelona erop zit. ‘Het was helemaal niet makkelijk. Er waren dagen dat ik dacht: ja, maar ook weer dagen dat ik twijfelde. Uiteindelijk denk ik dat ik de beste beslissing heb genomen. Daar kom ik niet meer op terug. Ik wil een nieuwe ervaring beleven.’ Dat gevoel had de controleur al langer, maar de mindere resultaten van Barcelona in de laatste jaren hielden hem bij de membership. ‘Ik wilde niet met dat gevoel vertrekken.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *