Heerenveen sluipt de subtop in – Voetbal Worldwide


In letterlijke zin zaten de supporters van SC Heerenveen vrijdagavond internet zo laborious te vernikkelen als in alle andere stadions, figuurlijk konden ze zich warmen aan brede zonnestralen. Hun ploeg had geen form aan Almere Metropolis FC en sluipt met de derde 3-0-thuiszege op rij naar de subtop.

En dat is opmerkelijk: ook coach Kees van Wonderen wist enkele weken geleden dat er snel een kentering moest komen in de resultaten. Dat is de oefenmeester uit Bennekom gelukt, en daarover was hij na afloop buitengewoon opgetogen voor de digital camera’s van ESPN.

‘Ik vond Almere ook veel weerstand bieden, maar wij gingen daarin mee, ook in de tweede helft, waarin we soms nog wel eens terugvallen. Ik had vanavond niet het gevoel dat het nog mis zou gaan. Dus ja, we zijn tevreden. Je ziet jongens die nog steeds groeien, Sven van Beek wordt elke week beter, Oliver Braude vond ik echt heel goed. Dat zie je gebeuren, het publiek reageert er goed op. Dat zijn mooie dingen, daar moeten we maar van genieten’, sprak Van Wonderen.

Sven van Beek, die voor het eerst in tijden nog eens scoorde, viel zijn coach bij. ‘Een fantastische overwinning. Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen, ook één tegen één. We gingen nu negentig minuten door, het was niet alleen een fase. Dat had met fitheid te maken, en onze keeper zat niet in een goede fase. Nu pakt hij alle ballen die hij moet pakken.’

De maker van de andere twee doelpunten, Pelle van Amersfoort, was eerlijk: hij had er nog wel eentje mogen maken. Of hij een echte spits is? ‘Haha, dat zou je nu wel zeggen. Vandaag ging het goed, al had ik er nog wel eentje kunnen maken. Wel twee ook. Hoewel, als alles erin zou gaan zou het ook niet leuk meer zijn. Maar we zitten in een situatie dat het lekker voetballen is, dan kom je ook meer in scoringspositie. Da’s heerlijk voor een spits, maar laten we het erop houden dat ik nog steeds een 9,5 ben.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven