Heracles-coach Lammers straalt en vertelt over mooie woorden van Bosz – Voetbal Worldwide


De coach die achttien jaar geleden óók met Heracles Almelo kampioen van de Eerste Divisie werd, was eveneens aanwezig op Erve Asito. Peter Bosz zag vanaf de tribunes hoe de huidige Heracles-trainer John Lammers een feestavond beleefde. Na afloop meldde Bosz zich even in de catacomben om zijn boezemvriend te feliciteren.

‘Peter zei dat hij trots op me was en dat het me gegund is’, vertelt Lammers. ‘Dat is leuk. Ik heb met Peter vanaf mijn achttiende, negentiende samengevoetbald. We zijn altijd vrienden gebleven, we gingen samen op vakantie, onze kinderen zijn ongeveer even oud. In het trainersvak zijn we elkaar ook weer tegengekomen. Als je elkaar dan op zo’n second dan weer ziet, is dat toch weer speciaal. Peter weet natuurlijk wat wij kunnen. Hij heeft het hier gezien en gevolgd dit seizoen. Als je het zo af kunt maken, is dat alleen maar mooi.’

Voor Lammers was het sowieso een bijzondere dag. ‘Wat ik heel mooi vind: mijn vader van 91 zat vandaag op de tribune. En mijn vrouw en dochter hebben ook heel intens meegeleefd. Ik ben vandaag ook nog opa geworden, de vrouw van mijn zoon heeft een zoontje gekregen. Ik heb er nog niet naartoe gekund. Dat zal ook nog een paar dagen duren. Dat zijn dingen die je weleens moet opofferen. Maar dan ben je trots als zij ook meekijken en trots op me zijn. Dat doet me goed. Mijn vader heeft me álle wedstrijden zien voetballen. Vanaf mijn jeugd, vanaf mijn achtste, tot mijn allerlaatste duel. En als die dan bij zo’n wedstrijd is, kan ik daar intens van genieten’, zegt de stralende Heracles-coach.

Lammers klinkt wat schor, hij heeft de bierdruppels nog in zijn haren zitten. ‘Ik heb heel wat over me heen gehad, letterlijk’, lacht hij. ‘Ik stond tussen de spelers bij het eindsignaal. Die zijn gewoon geweldig. Dit zijn geweldige jongens. Het is onwerkelijk, je moet het straks een plekje gaan geven en er écht van genieten. Need je wordt niet zo vaak kampioen. Wij zijn het geworden. En we hebben er onerous voor moeten werken, we zijn van ver gekomen. Aan het start van het seizoen had je een elftal zonder zelfvertrouwen dat een tik had gehad vorig jaar. Dan moet je heel veel aan het mentale werken. Dat moet je als staf uitstralen, dat hebben we gedaan. Nu is het tijd om te genieten.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven