Heracles vindt nieuwe spits in Tilburg – Voetbal Worldwide


Jizz Hornkamp is de nieuwe spits van Heracles Almelo. De 25-jarige aanvaller komt over van Willem II en tekent een contract voor drie seizoenen met de optie op een further jaar.

‘Heracles Almelo is een grote membership die thuishoort in de Eredivisie’, vertelt Hornkamp op de clubsite. ‘Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de membership. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen.’

‘Jizz is een echte spits met een uitstekende opleiding en Eredivisie-ervaring. Hij heeft een geweldige mentaliteit en previous bij de manier van spelen die wij voor ogen hebben’, voegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma toe.

Hornkamp speelde in de jeugd van Ajax en AZ, waarna hij bij SC Heerenveen debuteerde in het betaald voetbal. By way of FC Den Bosch kwam hij in januari 2022 bij Willem II terecht. In Tilburg was Hornkamp het voorbije seizoen goed voor elf doelpunten in 35 wedstrijden in alle competities.

Nu vertrekt de spits dus naar Almelo. Heracles zocht nog versterking voor zijn positie, aangezien het contract van Samuel Armenteros is afgelopen en ook pinchhitter Rigino Cicilia is vertrokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top