Hermoso na ‘WK-kus’ niet bij Spaanse selectie, vijftien WK-gangers wel mee – Voetbal Worldwide


De veelbesproken vrouwenselectie van Spanje is bekendgemaakt. Het succes van de wereldkampioen werd overschaduwd door het schandaal tussen speelster Jenni Hermoso en vertrekkend bondsvoorzitter Luis Rubiales. Hermoso zit niet bij de selectie na de zogenaamde WK-kus, maar numerous wereldkampioenen zitten ondanks een aangekondigde boycot toch bij de selectie.

Op 20 augustus gained Spanje het WK door Engeland te verslaan in de finale, maar na afloop ging het bijna niet over de Spaanse zege. Bij de prijsuitreiking zoende Rubiales Hermoso op de mond, waarna een flinke rel ontstond. Rubiales kondigde inmiddels zijn aftreden aan en tussendoor werd ook de winnende bondscoach Jorge Vilda aan de kant gezet.

Montse Tomé, assistent bij Spanje tijdens het gewonnen WK, volgde Vilda op en kreeg meteen te maken met een boycot. Liefst 39 Spaanse speelsters, waaronder bijna de volledige WK-selectie, stelden zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg als er geen grote veranderingen plaats zouden vinden bij de Spaanse bond.

Die boycot lijkt grotendeels van de baan, need 15 van de 23 WK-winnaars zijn opgenomen in de selectie voor de komende interlandperiode. De sterkhouders van Spanje, met bijvoorbeeld Aitana Bomnatí, Alexia Putellas en Olga Carmona, zullen deze maand in actie komen voor Spanje. Ivana, Rocío, Laia Codina, Irene Guerrero, Zornoza, Paralluelo, Redondo en dus Hermoso zijn de acht speelsters die er ten opzichte van het WK niet bij zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top