Het gaat slecht met dieren in Nederland, maar niet met de slechtvalkHet gaat niet goed met de Nederlandse natuur. Dat staat in een groot rapport van het Wereldnatuurfonds en andere natuurorganisaties. Veel dieren en planten dreigen te verdwijnen doordat er steeds minder natuur is om in te leven.

Vooral met dieren als egels en konijnen gaat het slecht. Door verdroging, en doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt.

Toch zijn er ook kleine lichtpuntjes. Zo gaat het bijvoorbeeld weer goed met de slechtvalk (ook al klinkt dat misschien een beetje gek). Het is een vogel die met een beetje hulp goed in de stad kan overleven.

De slechtvalk is het allersnelste dier op aarde. Tijdens een duikvlucht gaat de roofvogel wel 390 kilometer per uur. Daarmee zou hij makkelijk de raceauto van Max Verstappen kunnen bijhouden.

Zo zijn er op veel plekken in de stad nestkasten geplaatst, een soort grote vogelhuisjes. Daar kunnen ze veilig hun eieren leggen. Ook een verbod op een landbouw-gif heeft de slechtvalk erg geholpen.

En de slechtvalk is niet de enige soort waar het een stuk beter mee gaat:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven