‘Het is niet zo makkelijk’ – Voetbal Worldwide


PSV-trainer Peter Bosz is na de volgende zege in de Eredivisie ingegaan op de indrukwekkende reeks van de Eindhovenaren en de ‘problemen’ die het positieve rondom PSV met zich mee kan brengen.

Door de 2-0 winst op SC Heerenveen pakte PSV 45 punten uit de eerste 15 wedstrijden en lonkt een Nederlands report. Alleen het PSV van 1987/88 gained meer wedstrijden op rij vanaf de seizoenstart: 17.

De goede prestaties van PSV in combinatie met het puntenverlies bij de concurrenten zorgt ervoor dat het nu al veel over een eventuele PSV-titel gaat. ‘Het land’ praat PSV al naar de landstitel, zoals op het persmoment in het Philips Stadion werd geschetst. ‘Het land heeft nooit in de situatie gezeten dat ze leiding moeten geven aan een ploeg die tien punten voorstaat’, kaatste Bosz de bal terug.

‘Iedereen die in de high gevoetbald heeft, weet hoe moeilijk het is’, doelt de coach op de knappe reeks. ‘Het is in Nederland pas één keer voorgekomen. PSV, in 1987/88. Benfica is het 24 keer gelukt. Maar in de grote competities is dat niet gebeurd. Dus het is greatest wel uniek. En dus zal het moeilijk zijn, anders was het wel vaker gelukt. Het is niet zo makkelijk als Nederland denkt.’

Bosz doet er alles aan om zijn spelers scherp te houden. ‘Mijn spelers zijn mensen. Mensen die luisteren naar journalisten, naar de followers. Ze krijgen alleen maar schouderklopjes, ik lees niets negatiefs over de spelers van PSV. Om deze wedstrijd weer te winnen moet je keihard werken, meeverdedigen. Dat is greatest moeilijk, als je alles bij elkaar neemt.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven