Het mega crypto-proces tegen Sam Bankman Fried


NOS Nieuws

Sam Bankman Fried. Ooit was hij de ‘posterboy’ voor crypto, de jonge intellectuele progressieveling met de grote bos krullen die omarmd werd door Wallstreet en die beleggen in cryptomunten mainstream maakte. Morgen gaat een strafproces tegen hem van begin. Het is volgens Amerikaanse media een van de grootste fraudezaken uit de financiële geschiedenis van de VS. ‘SBF’ wordt verdacht van megafraude met zijn cryptoplatform FTX, waarbij miljarden {dollars} verdwenen en verschillende cryptomunten instortte met gigantische verliezen wereldwijd tot gevolg.

In deze podcast vertelt NOS-redacteur Roeland Müller wat de opkomst en ondergang van Sam Bankman Fried gedaan heeft met het imago – en daarmee ook met de waarde – van crypto. Is de schade ooit te herstellen?

Je kunt deze aflevering van De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven