‘Het moet geen pingpongwedstrijd worden’ – Voetbal Worldwide


John van ‘t Schip weet wat Ajax moet doen om een kans te maken tegen Aston Villa in de achtste finale van de Convention League. De coach drukte zijn ploeg op het hart in balbezit geduldig te zijn.

Aston Villa is als nummer vier van de Premier League op voorhand de grote favoriet tegen het moeizaam draaiende Ajax. Om toch een goed resultaat te halen, zullen de Amsterdammers één ding moeten voorkomen. ‘Het moet geen pingpongwedstrijd worden, ze zijn sterk als het spel op en neer gaat’, zei Van ‘t Schip vooraf bij Veronica.

Tegenover ESPN had de oud-international even daarvoor in vergelijkbare bewoordingen al gezegd waar voor Ajax de sleutel ligt. ‘We moeten niet te snel de bal verliezen, dan zijn ze sterk. Dan moet je de controle vinden door geduld te hebben en niet elke keer vooruit te willen. Je moet soms ook balbezit houden, dan controleer je de wedstrijd meer.’

Van ‘t Schip koos ervoor om opnieuw met vijf verdedigers te spelen, internet als tegen AZ en FC Utrecht. Daar hoefde de coach niet lang over na te denken. ‘Je wil verder met waar je aan begonnen bent.’ Ook zag hij geen reden te sleutelen aan zijn basisopstelling, die hetzelfde is als tegen Utrecht. ‘De spelers zijn voldoende uitgerust om te beginnen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven