Het ‘Mourinho-syndroom’ ligt op de loer voor AS Roma – Voetbal Worldwide


Het rommelt in Rome. AS Roma beleeft een miserabele seizoenstart en ging donderdag hard onderuit bij promovendus Genoa (4-1). José Mourinho wil van een disaster niets weten, maar het is duidelijk dat de Portugese coach het opnieuw lastig heeft tijdens zijn derde contractjaar bij dezelfde werkgever.

Mourinho is een prijzenpakker. Drie keer de Premier League, twee keer de Champions League, een keer de Europa League en de Convention League. Noem maar op. Feit is ook dat de ploegen van de zestigjarige oefenmeester in zijn derde jaar inkakken. Dat situation wordt inmiddels ook gevreesd in Rome.

De opvallende statistiek begon bij Chelsea, dat zijn contract in september 2007 met wederzijds goedkeuren verscheurde. Met Wesley Sneijder in de gelederen gained Mourinho in 2010 de treble met Internazionale, maar de Portugees hield het twee jaar later voor gezien in de Italiaanse modestad. Ook in zijn tijd als coach van Actual Madrid ging het in het derde jaar mis.

Zijn terugkeer bij Chelsea leverde Mourinho zijn derde Premier League-titel op, maar halverwege zijn derde seizoen ook zijn volgende ontslag. De duur van zijn dienstverband bij Manchester United? Tweeënhalf jaar. Mourinho leidde Roma naar de eindzege in de Convention League (en stipte dat fijntjes aan), maar bevindt zich in zijn derde jaar opnieuw in lastig vaarwater.

Het goede nieuws voor Mourinho is dat Roma zondag al een kans op revanche krijgt. De Romeinse membership krijgt dan bezoek van Frosinone, dat opvallend genoeg acht plekken hoger staat op de ranglijst van de Serie A.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top