‘Het was Driouech of niemand’ – Voetbal Worldwide


Peter Bosz is vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie ingegaan op het niet aantrekken van een further aanvaller. De coach van PSV had zich daar bij neergelegd zodra duidelijk was dat Couhaib Driouech niet over zou komen van Excelsior.

PSV zat in de laatste dagen van de transferperiode achter de smaakmaker van Excelsior aan. De Eindhovenaren vonden de eisen die de Rotterdammers op tafel legden voor de switch uiteindelijk te gortig. Bosz had daar vrede mee, ook al moet hij Noa Lang vanwege een blessure voorlopig missen en is de bezetting voorin dunner geworden door het vertrek van Yorbe Vertessen. ‘Het was meteen klaar in mijn hoofd toen ik hoorde dat de deal niet doorging met Driouech. Het was Driouech of niemand’, was de coach heel duidelijk.

Het blokkeren van de switch van Vertessen naar Union Berlin was voor Bosz geen serieuze optie. De Belg was al in Berlijn voor het afronden van zijn overstap toen duidelijk werd dat de blessure van Lang ernstig is. ‘Ik had Yorbe toestemming gegeven naar Union te gaan’, legde Bosz uit. ‘Dan moet je je belofte ook nakomen.’ Union Berlin presenteerde Vertessen uiteindelijk op Deadline Day.

Persoonlijk drama
In de persruimte bij PSV ging het op weg naar de topper tegen Ajax natuurlijk over Lang. Bosz maakte duidelijk hoe exhausting de klap is aangekomen. ‘Dit is een persoonlijk drama voor Noa. Iedereen snapt dat dit een grote klap is. De eerste dag is verschrikkelijk. Nu moet hij weer aan zijn herstel werken. We kijken ook kritisch naar onszelf. Intern zullen we een analyse maken, al krijg je ook nooit helemaal de vinger erachter bij dit soort blessures’, klonk het.

De na Afrika Cup-verplichtingen teruggekeerde Ismael Saibari heeft zich inmiddels weer gemeld bij PSV. Het is nog niet duidelijk of de Marokkaans worldwide klaar is voor een basisplaats of invalbeurt tegen Ajax. Joey Veerman was nog individueel aan het trainen bij PSV. Het is nog afwachten of de spelmaker de afsluitende coaching met de groep mee kan doen. Bosz gaf verder aan dat Malik Tillman met een bovenbeenblessure kampt.

Het duel tussen Ajax en PSV begint zaterdagavond om 20.00 uur in de Johan Cruijff Area.

Scroll naar boven