‘Het web is niet de waarheid’ – Voetbal Worldwide


Karim Benzema heeft donderdagavond gehakt gemaakt van de geruchten dat hij zou gaan vertrekken bij Actual Madrid. De Gouden Bal-winnaar zou volgens meerdere bronnen zijn vertrek aankondigen, maar dat gebeurde niet.

Benzema werd donderdag door Marca in het zonnetje gezet als Actual Madrid-legende en kreeg daarvoor zelfs een heuse trofee van de Spaanse sportkrant. Na veertien jaar in het shirt van De Koninklijke kan de 35-jarige Fransman ook met recht een legende worden genoemd. ‘Ik ben trots op mijn carrière’, sprak de clubtopscorer. ‘Ik weet nog dat ik hier tekende. Ik was nog maar een type dat ervan droomde om voor Actual Madrid te spelen.’

Veertien jaar later heeft alleen zijn voormalige ploeggenoot Cristiano Ronaldo (450 objectives) meer gescoord dan hij (353 treffers) en heeft Benzema onder meer vier landstitels en vijf Champions Leagues op zijn naam staan. Het is meer dan hij had kunnen dromen. ‘Toen ik voor deze membership tekende, was ik een jongen van 21 jaar oud. Ik dacht alleen maar aan genieten en prijzen winnen. Uiteindelijk heb ik veel gewonnen met Actual Madrid.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Terwijl de ceremonie voortduurde, liet het verlossende woord op zich wachten. En daar bleek ook geen reden toe. Benzema veegde de berichten dat hij zijn vertrek bekend zou maken resoluut van tafel. ‘Of ik bij Actual blijf? Voor nu hebben we komend weekend nog een wedstrijd. Moet ik iets tegen de followers zeggen? Waarom moet iets over mijn toekomst zeggen als ik in Madrid ben? Dat wordt op web gezegd en het web is niet de waarheid.’

Zo blijft onduidelijk waar de toekomst van Benzema ligt. Zijn contract bij Actual Madrid loopt eind deze maand af. Volgens verschillende media heeft de oud-international van Frankrijk een zeer lucratieve aanbieding van Al-Ittihad op zak. De kampioen van Saoedi-Arabië heeft de Franse vedette naar verluidt een tweejarig contract met een jaarsalaris van tweehonderd miljoen euro aangeboden. Voorlopig speelt Benzema nog gewoon bij Actual.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven