Hiddink raakt Premier League-record kwijt aan Postecoglou – Voetbal Worldwide


Ange Postecoglou is een schot in de roos gebleken voor Tottenham Hotspur. De supervisor staat met zijn ploeg bovenaan in de Premier League en heeft maandagavond geschiedenis geschreven.

Tottenham won met 2-0 van Fulham en heeft na negen wedstrijden 23 punten verzameld. In de geschiedenis van de competitie was er nooit een coach die meer punten haalde uit zijn eerste negen duels. Het oude report stond op naam van Guus Hiddink, die na zijn eerste negen duels bij Chelsea 22 punten had gehaald. Mike Walker presteerde hetzelfde bij Norwich Metropolis.

Postecoglou, die web als Hiddink in het verleden bondscoach van Australië was, werd afgelopen zomer door Tottenham weggehaald bij Celtic. Met zijn ploeg staat de oefenmeester nu twee punten voor op Manchester Metropolis en Arsenal en drie punten op Liverpool.

Hoeveel punten de managers van die groups uit hun eerste negen Premier League-wedstrijden haalden? Pep Guardiola (2016/17) kwam op twintig punten, Mikel Arteta (2019/20) op veertien en Jürgen Klopp (2015/16) op twaalf.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top